maandag 22 juni 2015

Workshop Els en Cherilyn

Ik ben allemaal spullen aan het inpakken voor de midweek bij Els van Baarle door Els en Cherilyn Martin. Misschien moet ik een busje huren?
Spannend!!!
Van morgenmiddag tot zaterdagmiddag ben ik dus in Zeeland hard aan het werk. Ik ben heel benieuwd.

donderdag 11 juni 2015

Textielfestival Weerribben

Afgelopen weekend was het Textielfestival Weerribben en de bijdrage van Steekplus daaraan was een heel grote leporello. Het thema was "Schaap in de Weerribben'. Een aantal Steekplussers heeft een pagina gemaakt van 100 x 80 cm en die werden met stokken in de grond gezet. Hierboven zie je mijn bijdrage aan het project. Op een achtergrond van "papier" Tyvek heb ik organza gelijmd en polyestervlies en moerbeibast erop genaaid. De organza gedeeltelijk weggebrand.Een foto van 2 schapen heb ik op batist geprint en op een gevilte ondergrond vastgemaakt. Een paar lagen heavy gel erover om te zorgen dat de printerinkt er niet uit regent ;-).



woensdag 10 juni 2015

Spelen met Hennie

Mandje Hennie


Mandje Joke

Vandaag wilden we een schaal of vaas gaan maken van restjes stof. Als mal hebben we allebei een mandje van palmgras gebruikt omdat je daar spelden in kon prikken. Dat was wel handig om de lapjes om hun plek te houden.
Uiteindelijk zijn we wel verschillend geëindigd. Hennie koos ervoor om het mandje erin te laten zitten voor de stevigheid en ik heb een paar lagen papier-maché aan de binnenkant gemaakt.
Alleen stof was echt veel te slap. Het was een leuk experiment, maar niet voor herhaling vatbaar.
Ik vind het wel een leuk idee om bakjes/vazen van restjes stof te maken, maar dan op een basis van papier voor de stevigheid. Of van gequilte lapjes.
Zoals op de foto wel te zien is zijn de mandjes nog niet af.

maandag 8 juni 2015

Tyvek kralen

Weer een paar nieuwe Tyvek kralen. Ik ben een voorraad aan het maken voor de Textielmarkten in Warmond en Hoorn. Wat is het toch leuk om te doen.